News

A logisztikát és logisztikai tanácsadó munkáját általában három részre oszthatjuk: beszerzési, termelési és értékesítési logisztika.

Read more: A beszerzési logisztika

Először is azt érdemes tisztázni, hogy mi is a logisztika?

Ez a bonyolult folyamatokhatékonyabbá tétele, a gazdasági folyamatokban a különböző költségek csökkentése. Ez a gazdasági verseny miatt szükséges, mert a logisztikai előnyöket kihasználó cég magasabb nyereséggel, esetleg olcsóbban tudja értékesíteni termékét, vagy más célra tudja költeni az így felszabaduló pénzeket. A logisztika tökéletesítése a vállalkozás egészére nézve az elsődleges fontosságú feladatok között van, mivel a logisztikai költségek az összköltségek akár 40%-át is kitehetik. 

Read more: Mi a logisztikai tanácsadás célja?

A kontrolling rendszereket, a vizsgált vállalatok leginkább a funkcionális teljesítmények mérésére, nyomon követésére és a szűk keresztmetszetek meghatározására használják, míg az átfogó szervezeti vagy funkcionális stratégiaalkotás forrásaiként, jellemzően nem ezt jelölték meg.

Read more: A logisztikai kontrolling célja és felhasználási területei

A logisztika ma már nem csak az anyagáramlások optimalizálása, hanem az ehhez szükséges erőforrások biztosítása. Már-már egy tudomány, ugyanis jó logisztikával a cég rengeteg költséget tud megspórolni. Például a raktári folyamatok hatékonyságát a folyamatok tökéletes egymásra épülése mellett számtalan tényező befolyásolja, melyek figyelembevételével partnereink raktári költségeit 30-70%-al tudtuk csökkenteni!

Read more: Mi a logisztika és mit csinál a logisztikai tanácsadó vállalat?

Contact us