Logisztikai menedzsment aktualitások, logisztikai tanácsadás újdonságok

Logisztikai kontrolling a hazai iparági gyakorlatban

Az elmúlt évek gazdasági kihívásaira az egyes iparágak és vállalatok, versenyképességük megőrzése érdekében eltérő módon reagáltak. A sikeresség és fejlődés alapfeltétele, hogy a vállalatok ismerjék képességeiket és lehetőségeiket, melyek meghatározására a legalkalmasabb eszköz, az operatív kontrolling.  

Ennek egyik fontos területe a logisztikai kontrolling (amellyel kapcsolatban szívesen adunk logisztikai tanácsadás szolgáltatást), mely a logisztikai tevékenységeket leíró adatokat alakítja át - a rövid és hosszú távú döntési helyzeteket megalapozó - vezetői információvá. A hatékonysági információk, trendek minősége, illetve az azokra alapozott vállalati döntések tehetik lehetővé, a jelen gazdasági helyzethez való gyors alkalmazkodást, ezáltal a fejlődést vagy a túlélést.

2011 szeptemberében az MLBKT és az Art-of-Lean Solutions Kft. felmérést végzett, melynek célja a logisztikai kontrolling magyarországi vállalati elterjedtségének, gyakorlatának, eredményességének és kihívásainak megismerése volt.

Felmérésünkben olyan alapvető kérdésekre kerestük a választ - iparági, és logisztikai tevékenységekre fordított források szemszögeiből -, mint:

  • a logisztikai kontrolling célja és felhasználási területei,
  • a logisztikai kontrolling fókuszterületei,
  • a logisztikai területeken használt legfontosabb teljesítménymutatók,
  • a logisztikai kontrolling rendszer működtetésének forrásigénye, vállalati tagozódása,
  • a logisztikai kontrolling rendszer eredményeivel való elégedettség,
  • a jövő sikertényezői. 

Bővebben: Logisztikai kontrolling a hazai iparági gyakorlatban

Lépjen velünk kapcsolatba...

Kövessen minket!